Turer

Her finner du en oversikt over noen av Jens sine turer som han har delt offentlig. I tillegg til disse har han et 20-talls månedslange ekspedisjoner, kjørt flere hundeløp og har tilsammen flere tusen netter ute i naturen sammen med hundene sine.

Jens i Mongolia

Mongolia

Dette er Jens sin siste store tur med verdens urbefolkning. Urfolk på den nordlige halvkule har utspring fra Mongolia, og av 3 millioner innbyggere lever nesten 1 million mennesker her sitt tradisjonelle nomadiske liv. Turen blir vist i en ny TV-serie på NRK påsken 2024.

Les mer...

Grønland

På Grønland levde Jens fra mars til august med grønlandske jegere og familier.

Les mer...

Canada

Dette er per i dag Jens sin lengste ekspedisjon, gjennomført i 2019 og 2020. Her levde han sammen med Chipeweyan-indianerne og arktiske inuitter i verdens største villmark sammen med hundene sine Bamse og Tarzan.

Les mer...
Jens og Bjarte topptur

Med hundespann fra Finnmark til Trøndelag

Vinteren 2018 var Jens sin første lange tur med hundespann. Han startet fra Suolovuopmi fjellstue på Finnmarksvidda og hadde en plan om å klare å komme seg helt hjem i Trøndelag sammen med hundene.

Les mer...

Vinterdrømmen

Vinteren 2016 / 2017 overvintret Jens sammen med hundene sine i Sylan i Tydalsfjella, et fjellområde på svenskegrensen i Trøndelag. En tur som varte nesten 6 måneder.

Les mer...

Overvintring i Skjækerfjella

Etter å ha drømt om en vinter i fjellet i mange år, tok Jens for første gang endelig sats for å gjøre alvor av en gammel barndomsdrøm. Han sa opp jobben sin og reiste til fjells i 3 måneder!

Les mer...